Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΒΙΛΑ ΕΥΑ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΛΟΥΚΟΥ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ''ΦΑΓΟΠΟΤΙ'' !!!




ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΩΣ ''ΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ'' !!!
ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ''ΦΑΓΟΠΟΤΙ''.



















Για την εγκατάλειψη της Βίλας ΕΥΑΣ στη Λουκού Κυνουρίας, σιωπούν ενοχικά οι εμπλεκόμενοι...
Κάποιο λόγο θα έχουν !!!
Εδώ και δεκαετίες, η περιοχή παραμένει απομονωμένη από εργάτες και αρχαιολόγους, από επισκέπτες και λάτρεις των θησαυρών της χώρας μας ...
Οι αιρετές αρχές, προσπάθησαν να ισοσκελίσουν τα πράγματα, όσες φορές κι αν εξελίχθηκε σε ζήτημα προς επίλυση, η δημοσιοποίηση στοιχείων, για την πορεία των ανασκαφών και της ανάδειξης και προβολής των ευρημάτων.
Κανένας όμως δεν έδωσε ποτέ στην δημοσιότητα, λεπτομερείς πληροφορίες για το μέλλον του ΘΕΡΙΝΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ούτε καν για το παρόν του !!!
Από την εργολαβία των 4,5 εκατομμυρίων, εκταμιεύθηκαν περίπου τα μισά, χωρίς να έχει γίνει έργο....πλην κάποιων στηριγμάτων- μεταλλικών κατασκευών ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ, τα οποία ΘΑ στήριζαν την ιδιοφυούς εμπνεύσεως κατασκευή του στεγάστρου......που το ονόμαζαν ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ....(η ΤΑΜΠΕΛΑ του ΕΣΠΑ που αναγράφει το ακριβές ποσό της χρηματοδότησης......ΑΠΕΣΥΡΘΗ εντέχνως και εν μια νυκτί, μετά την ΗΜΕΡΙΔΑ που έγινε τον Μάϊο του 2015 στα ΔΟΛΙΑΝΑ με πρωτοβουλία των κατοίκων, όπου ακούστηκαν πολλές πικρές αλήθειες !!!)
Τίποτα από τα προβλεπόμενα δεν έχει συμβεί.....
Κι όταν ο βουλευτής Αρκαδίας ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ, υπέβαλε ερώτηση στη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το θέμα της Βίλας, η απάντηση που ήρθε από πλευράς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ήταν σοκαριστική !!!
ΟΥΤΕ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΙΣΤΕΙ Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΕΙ........

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ :

Ερώτηση βουλευτή




Και η απάντηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ :



 Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, αποκαλύπτει πως ''ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ'' !!!
Με απλά λόγια, αποδέχεται το Υπουργείο, πως όλα τα λεφτά που έχουν δαπανηθεί στην Λουκού για τη Βίλα Ηρώδου Αττικού, έχουν απορροφηθεί σε ''δουλειές του ποδαριού''......
Και ήσαν πάρα πολλά τα λεφτά.....Από ό,τι φαίνεται στην αρχική ταμπέλα, το πρώτο έμβασμα για τη Βίλα ήταν 300.000.000.δραχμές !!!!!!
ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια, έγινε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΌ 4.298.000,00  ΕΥΡΩ !!!!
Το ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ επίσης καταγγέλλει, πως ενώ η παράταση της σύμβασης του εργολάβου Α. ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗ ΑΤΕΕ είχε λήξει στις 31-10-2009, οι αρμόδιες  υπηρεσίες (Διευθύνουσα Υπηρεσία !!!)  ενέκριναν την εκταμίευση επί πλέον χρημάτων 2 μήνες μετά !!! Την 15-12-2009 !!!
Καταγγέλλει επίσης το Υπουργείο, πως επί 5 έτη, η Βίλα παρέμεινε σε αδράνεια εργασιών ανάδειξης.......με τον εργολάβο να έχει ''καταργηθεί ως εταιρεία'' και μόλις τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 2014, η αρμόδια ΕΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,προέβη σε ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ του έργου !!!
Παρ΄ όλα αυτά και σύμφωνα πάντα με τις αναφορές του Υπουργείου Πολιτισμού, έχουν εκταμιευθεί 1.679.433,71 ευρώ από το τελευταίο εγκεκριμένο ποσό των 4.298.000,00 ευρώ για το ''ΜΟΥΣΕΙΟ''
και από όσα πολύ καλά βλέπει καθένας στις φωτογραφίες......αντίστοιχο έργο δεν έγινε ποτέ !!!
Παρ΄ όλα αυτά, ο γερανός που είχε στηθεί από τον εργολάβο που ακυρώθηκε, παρέμενε στον τόπο της Βίλας, μέχρι πριν ένα χρόνο !!! Η ενοικίασή του άραγε ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΟΣΤΙΣΕ ??? Αν κρίνουμε από τις τιμές της αγοράς, η κάθε μέρα στοιχίζει 2.500-3.000 ευρώ για τέτοιους γερανούς....5 ΧΡΟΝΙΑ σε παραμονή στο έργο, ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ???
Αναρωτιόμαστε ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ , έστησαν χορό αρπαχτής στη Βίλα ΕΥΑ στη Λουκού Κυνουρίας, και ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ οι αρμόδιες αρχές, δεν έχουν κινήσει διαδικασίες ακόμα και ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ για την αποκάλυψη των σφετεριστών των χρημάτων ???
ΓΙΑΤΙ κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί ως τώρα, ακόμα και από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού, να επιβάλλει τις δέουσες κυρώσεις, ακόμα και σε αυτούς που διενήργησαν την ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ???
Αντίθετα τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ ευρήματα τα περιφέρουν σε διεθνείς εκθέσεις, με το πρόσχημα της ''διάδοσης του Πολιτισμού''  μας !!!
Τον οποίο όμως, με σκοπό αν όχι με δόλο, αποκρύπτουν από τους ίδιους τους ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
Κυρίως όμως από τους ΑΡΚΑΔΕΣ !!! Σημειωτέον πως το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΤΡΟΥΣ όπου δηλώνεται (στο Υπουργείο !!) πως φυλάσσονται όλα τα ευρήματα της ΒΙΛΑΣ ΕΥΑΣ στη Λουκού, παραμένει ερμητικά κλειστό εδώ και χρόνια, για λόγους συντήρησης και αποκατάστασης της στατικότητας του κτηρίου.....
ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ κάνουν καριέρα, πάνω στην ανάδειξη της Βίλας ΕΥΑΣ ΔΟΛΙΑΝΩΝ, του ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ, γράφουν άρθρα, εισηγούνται βιβλία σε Ευρωπαϊκές εκδόσεις και δίνουν διαλέξεις σε εκθέσεις των ευρημάτων της......... εμπλουτίζοντας τα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ τους, χωρίς να δίνουν δεκάρα τσακιστή για το ίδιο το ΑΝΑΚΤΟΡΟ και την ανάδειξή του, την ώρα που τα έγγραφα του ίδιου του Υπουργείου Πολιτισμού, αποκαλύπτουν ΔΙΑΠΛΟΚΗ ???
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ???

Ενημερωτική αναφορά (από αρχαιολόγους ) στην ΒΙΛΑ ΕΥΑ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ δείτε εδώ :

http://www.hellinon.net/HerodisAtikos.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.